Vins i caves

Cigonyes Blanc 2014

Denominació d’Origen: Empordà

Varietats:Macabeu (91%), Sauvignon Blanc (9%).
Verema: Raïm seleccionat.
Elaboració: : Vinificació del most flor a una temperatura controlada de 14ºC.
Criança: Vi jove.

Nota de tast: Color groc pàl·lid brillant. Aroma intensa de fruita fresca, amb records de pera, sobre un fons floral i especiat. En boca és rodó, gras, envolupant, amb una acidesa molt viva. és un vi equilibrat, complexe, persistent i amb un final amable.

Gramona Gessamí

Denominació d’Origen: Penedès
Varietats: Muscat de Alexandria (54%), Sauvignon Blanc (26%) i Muscat de Fontignan (20%)
Verema: Les veremes es van realitzar segons el moment de maduresa de cada varietat: primer es va recollir la varietat Muscat de Fontignan, després la Muscat de Alexandria i, finalment, la Sauvignon Blanc.
Elaboració: Pel que fa a l'elaboració, cada varietat passa pel procés de fermentació i maceració per separat. Després de la selecció i el desrapat, es duen a terme maceracions pel·liculars prefermentatives a 10ºC per a una màxima extracció aromàtica. Posteriorment, el raïm passen a ser premsades per obtenir el most. Aquest most passa a realitzar una fermentació a una temperatura controlada de 13-15ºC.
Criança: Vi jove.

Nota de tast: Color groc pàl·lid amb reflexos verdosos. Molt brillant. En nas es presenta molt aromàtic i intens. Apareixen moltes flors blanques al costat de notes d'albercoc. Subtils notes minerals. Com una alenada d'aire fresc. En boca es presenta melós, fresc i untuós. Final llarg i untuós postgust que ens presenta notes de flors blanques i pell de cítrics.

Clot d'encis

ORIGEN: Terra Alta
CELLER: Agrícola Sant Josep
ELABORACIÓ : Elaborat de manera tradicional i respectuosa amb el medi ambient. Un cop s'obté el punt òptim de maduració del raïm, es realitza la verema (per separat). La fermentació dura 10 dies i es controla la temperatura entre 24 i 28ºC.

Es tracta d'un vi negre jove afruitat i agradable. De postgust llarg i tanicitat suau.

Varietats : Garnatxa i Syrah
Graduació : 14º
Temperatura de servei : entre 14 i 16ºC

 


 

Ramon Bilbao

ORIGEN DO Rioja
CELLER Bodegas Ramón Bilbao, SA
VARIETAT :  Ull de llebre
ELABORACIÓ : Seguiment durant tot el cicle de cada parcel·la i en la recol·lecció en el moment òptim de cadascuna d'elles. Un altre dels punts claus és la fermentació per separat de cada pagament i l'acoblament final dels vins abans de la criança i en cada un dels trasbalsos.

DESCRIPCIÓ : Bon vi de caràcter clàssic i amb una gran regularitat. 
Molt agradable, fàcil de beure.
Graduació :  13,5º
Temperatura de servei :  entre 16 i 18ºC.

PETIT CAUS NEGRE

ORIGEN: DO Penedès
CELLER: Can Ràfols dels Caus
DESCRIPCIÓ: Vi negre conreat sense insecticides o herbicides d'origen químic, i en terra argilosa i calcària. Tots els raïms són agafades a mà. Petit Caus negre és un vi sumptuós i especiat, totalment sec i molt equilibrat.

Varietats: Merlot, Syrah i Cabernet Franc.
Temperatura de servei: Consumir a temperatura ambient, tot i que a l'estiu pot refrescar lleugerament.
Graduació: 12,5º