Notícies

Fira del Tupí 2017

26 mai 2017
L’actor i humorista David Olivares serà el president d’honor de la Fira i l'encarregat de trencar del Tupí inaugural. Ell és el protagonista de la falca publicitària per promocionar la fira que sentireu per Rac1. A més, la Fira comptarà amb la presència del Conseller d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, el Sr. Jordi Baiget.

Sant Julià de Vilatorta es prepara per acollir la 9a edició de la consolidada Fira del Tupí. Es celebrarà del 27 al 28 de maig i tindrà a l’actor i humorista David Olivares com a president d’honor. A més, serà l’encarregat de protagonitzar la trencada del tupí gegant. L’acompanyaran diverses autoritats com l’alcalde de Sant Julià de Vilatorta, Joan Carles Rodríguez, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget i autoritats comarcals.

Seguint la tradició dels darrers anys, hi haurà un terrisser convidat. Aquesta vegada serà en Josep Papaseit de Miravet,  població coneguda per la seva tradició terrissaire i ceramista. 

Una de les moltes singularitats d’aquesta fira és que la innovació i la tradició hi conviuen perfectament amb el Projecte I+T. Per una banda té l’objectiu de preservar la centenària tradició en el món de la terrissa i fomentar el treball artesanal en la ceràmica i, per altra banda, s’hi posa de relleu la innovació i la creativitat per trobar noves formes que connecten amb la societat actual. Aquest any, Núria Nofrarias -ceramista- i Antoni Fonseca -arquitecte- ens presentaran "Rectangles dinàmics"

Com cada any, els carrers del poble s’ompliran de parades i expositors dedicats a la terrissa i la ceràmica i també de productes gastronòmics. A les hores dels àpats es podrà gaudir amb el Mos del Tupí, un dels actes més concorreguts de la Fira. En aquesta mostra gastronòmica s’hi podran degustar tapes cuinades amb terrissa i elaborades pels restauradors de Sant Julià de Vilatorta i de Vilalleons. 

En aquesta edició també es podrà participar al 26è Concurs de pintura ràpida i al 4rt Concurs La Cuina Vilatortina de Cassola, enguany amb el caipota com a protagonista. A més, es podrà participar al taller de ceràmica o al taller de microrakú  i es podrà gaudir de les demostracions d’oficis o de conferències com “Impressió 3D en ceràmica” l'art aplicat al disseny industrial.

Els horaris de la Fira són de 10 del matí a 2/4 de 9 del vespre.