Fira del Tupí - 2019

La Fira de ceràmica i terrissa “El Tupí”,es celebra el quart cap de setmana de maig a Sant Julià de Vilatorta. La 11a edició de la Fira del Tupí tindrà lloc l'1 i 2 de juny de 2019. S'endarrerirà una setmana a causa de les eleccions municipals. 

Sant Julià de Vilatorta es troba a uns sis quilòmetres de Vic la capital de la comarca d’Osona. La principal via que porta a Sant Julià és la carretera BV-5201 que enllaça amb l’Eix transversal (sortida 187) a només dos quilòmetres del poble. A Vic hi ha estació de tren i autobús fins a Sant Julià de Vilatorta. 

Es tracta d’una fira monogràfica i emblemàtica que ja des del seu naixement ha procurat seguir criteris d’especialització i compenetració amb el món de l’artesania. És la més popular i significativa que celebra el nostre municipi i tot el poble s’hi involucra i hi participa, fins i tot els nostres restauradors, que amb el “Mos del Tupí” aporten una nota gastronòmica que converteix Sant Julià de Vilatorta en el destí del bon gust. 

Més informació

Caramelles del Roser

Els actes comencen Diumenge de Resurrecció a les 9 del matí, quan el grup de caramellaires del Roser comencen a rondar pels carrers del poble. A quarts d'una es dirigeixen a l'esglesia parroquial. on fan tradicionalment un petit concert, acabant sobre les dues de la tarda a la plaça de l'Ajuntament ò a la plaça Major.

La comitiva està encapçalada per la Bandera del Roser i dues fileres de caramellaires, una a cada banda del carrer, vestits amb una capa negra, el barret de copalta també negre i el llaç de color vermell. Cadascú subjecta amb la mà el Bordó, un bastó de fusta que té una plaqueta amb l’estampa de la Mare de Déu del Roser al davant i el text dels goigs al darrera. A continuació hi van els músics que fan sonar llurs instruments habillats amb una capa llarga i un barret de copalta de color morat i un llaç blau marí. El seguici també inclou diversos infants que duen bastons tornejats amb un gran pom de flors al cim i cintes de colors i els Cistellaires, vestits de vellut, faixa, barretina i espardenyes, que són els encarregats de recollir les donacions que fan els vilatans a cada casa. Els cistellaires duen la típica cistella de caramelles, dalt d’una perxa, que amb una corda i una corriola fan servir per arribar a balcons i finestres. 

Whatsapp

 Contacte amb nosaltres a traves de Whatsapp, des del teu mòbil clicant directament a la icona

Whatsapp Canal

Entra al nostre canal, on t'informarem de les nostres activitats, promocions, el menú diàriament, ... per que no et perdis res !!!.
Simplement des del teu telefon mòbil clicant sobre l'icona de Whatsapp.